Nära city, ännu närmare sjön och naturen

De senaste åren har Välle Broar förvandlats fullkomligt. Med Brf Biologen blir området komplett och hela staden sammanknuten.

Rakt över cykel- och gångstigen ligger den spännande Geometriparken. En perfekt plats för lek, bollspel, korvgrillning och mys.

Här finns allt som ger flyt åt vardagen

Visste du att Växjö är en föregångare i hållbart byggande? Välle Broar är Sveriges i särklass största satsning på träbyggnation och följs med intresse av forskare, stadsplanerare, arkitekter och byggare.

Även allmänheten har fått upp ögonen för det lugna och trivsamma området. Naturligtvis lockar Trummen, men här finns annat som ger flyt åt vardagen. Matbutiker med generösa öppettider. Burgare och asiatiskt kök de gånger du vill ha något snabbt. Träningscenter och tennisbanorna som omväxling till turerna längs sjön. Sandstrand  för lata sommardagar och modiga vinterbad. Apotek, vårdcentral, tandläkare, förskola, grundskola och efter tre minuters promenad – universitetet. Samtidigt är det bara två kilometer till city, och ännu kortare väg till naturreservatet, skogarna och vidderna.

 

Granne med Geometriparken

Två, tre steg från tomtgränsen breder hela Geometriparken ut sig. Här kan stora som små spralla av sig, sparka boll och ha barnsligt kul. Förutom en rolig lekplats, en liten skatepark, mysiga sittplatser, finns det flera gräsmattor som passar perfekt för picknick eller matcher. I anslutning till parken ligger även en sandstrand och en nybyggd förskola.